Methode

Hoe ik werk

Als holistisch kindercoach werk ik samen met het kind én de ouders of verzorgers. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem om de klachten te verhelpen.

Holistische therapie is gebaseerd op het feit dat er een interactie bestaat tussen lichaam, gevoel, energie en denken. Dat betekent dat een lichamelijke klacht gekoppeld kan zijn aan een van de drie andere aspecten. 

Om het probleem duidelijk te krijgen, maak ik gebruik van verschillende methodieken zoals onder andere therapeutisch tekenen, familie-opstellingen, coachingskaartjes en coachinggesprekken. Tijdens de behandelingen maak ik gebruik van aromatherapie, kindermassage, visualisatie en coachinggesprekken.

We lossen samen het probleem op door de oorzaak te achterhalen én deze aan te pakken.

Door de samenwerking met de ouders of verzorgers en het kind bouwen we aan het vertrouwen en het zelfgenezend vermogen van het systeem waar het kind in leeft. Hierdoor zal het kind weerbaarder en sterker worden, meer moed en zelfvertrouwen krijgen. En ontstaat er een positieve balans in huis.


Het is zó fijn om positief in contact te zijn met je kind(eren).


Methodes die ik gebruik

Omdat ieder kind anders is en ieder probleem een andere oorzaak heeft, is het voor mij belangrijk een goed beeld te krijgen van jullie situatie. Daarvoor kijk ik naast het probleem dat jullie als ouders ervaren, ook naar wat er nog meer speelt in het leven van jullie kind. Zo gaan we samen op zoek naar de oorsprong van de klacht(en). Hiervoor werk ik met verschillende methodieken. Vaak worden deze ook als combinatie ingezet tijdens het coachingstraject. Om de probleemstelling duidelijk  te krijgen maak ik gebruik van: therapeutisch tekenen, familie-opstellingen, coachingskaartjes en coachinggesprekken. Tijdens de behandelingen maak ik gebruik van aromatherapie, kindermassage, visualisatie en coachinggesprekken. 

Therapeutisch tekenen

Na een inleidend gesprek met de ouder(s) start ik de meeste gevallen met een tekening. Het kind mag van mij twee tekeningen maken. Een tekening is een uitingsvorm van het onbewuste. Kinderen uiten hun gevoelens in tekeningen, geven ervaringen een plek en oefenen hun fantasie. Door me te verdiepen in achterliggende betekenis van de kindertekeningen kijk ik naar de verborgen boodschappen die zij weergeven. Kinderen brengen via de tekeningen wensen en conflictsituaties aan het licht. Ieder kind is uniek en uit zich op zijn of haar manier, toch zijn er hoofdlijnen in de tekeningen te onderscheiden die voor alle kinderen hetzelfde zijn.

De kinderen tekenen binnen de praktijk in opdracht, ze kunnen niks fout tekenen en krijgen daarom ook geen gum. Bij het Therapeutisch tekenen kijk ik niet alleen naar de tekening, maar ook naar de houding en de manier van tekenen. 

Aromatherapie

Ik werk met essentiële oliën die de gezondheid bevorderen. Het woord aromatherapie kan misleidend zijn, omdat het misschien lijkt alsof het alleen via het reukorgaan werkt. Dit is niet het geval. De essentiële oliën worden namelijk ook door de huid opgenomen en komen zo in de bloedbaan terecht. Op die manier hebben de essentiële oliën  hun werking over het gehele lichaam en alle organen. De essentiële oliën, waar ik mee werk, zijn volkomen natuurlijk. Ze zijn 100% biologisch en afkomstig van heilzame planten en kruiden en hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken en kwaliteiten.

De essentiële oliën kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Zoals bijvoorbeeld in een verstuiver, tijdens een massage, of in een voetenbad.

(Kinder)Massage

Alle kinderen hebben baat bij massage. Door de aanraking wordt het kind uitgenodigd weer in contact te komen met zijn of haar lijf. De aanraking doorbreekt de negatieve energie, het kind wordt stabieler, rustiger en kan zijn grenzen beter aangeven. Daarnaast geeft massage een goed gevoel omdat het geluks-hormoon oxytocine vrijkomt.

Ik maak gebruik van de basismassage (het hoofd, de buik en de voeten), de chakramassage en de drukpuntmassage. Welke ik inzet, hangt af van het kind en de situatie. Ik gebruik tijdens de massage ook de aromatherapie. 

Voor de basismassage bied ik een cursus voor ouders en verzorgers aan. Gedurende 2 dagdelen doorlopen we de hele massage en leren ik je alle handvaten, zodat je massage aan je eigen kinderen (en partner!) kunt geven.

Het is zo fijn om positief in contact te zijn met je kinderen!

(Kinder)Hypnose

Terwijl je gewoon controle blijft houden komen we tijdens de hypnose in de diepe lagen van de onbewuste mind. Dit gebeurt in een diepe staat van ontspanning die te vergelijken is met een meditatieve staat. In deze ontspannen staat kunnen we belemmerende gedachten transformeren.

Het is steeds weer verbazingwekkend hoe effectief deze techniek blijkt te zijn.

Kinderhypnose is o.a. inzetbaar bij bedplassen, angsten, weerbaarheid, slaapproblemen, hechtingsproblematiek, trauma's 

Thee Talk (for kids only!)

Thee Talk is alleen voor kinderen en jongeren. Ze ontmoeten elkaar onder begeleiding van mij en we bespreken allerlei onderwerpen die ze op dat moment bezig houden. Dit kunnen dingen zijn die ze op school, thuis, op social media, of op de sport club meemaken. We helpen elkaar door tips te geven hoe hier mee om te kunnen gaan. Er kan bij geknutseld worden, maar dat hoeft niet. Het is net wie daar behoefte aan heeft.