Liefde installeren đź’–

Helpdesk: Goedemorgen, waarmee kan ik u van dienst zijn?

Klant: Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil nu toch graag het programma ”Onvoorwaardelijke Liefde” gaan installeren. Kunt u me daar stap voor stap bij helpen?

Helpdesk: Jazeker, dat doen we graag. Bent u er klaar voor?

Klant: Tja, ik ben niet zo technisch, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben, ja.

Helpdesk: De eerste stap is het openen van uw Hart. Weet u waar uw Hart zit?

Klant: Ja, dat weet ik, maar daar worden nu op dit moment verschillende andere programma’s uitgevoerd. Blijven die draaien tijdens het installeren?

Helpdesk: Welke programma’s zijn dat?

Klant: Laat me eens kijken… op het ogenblik worden Oud-Zeer.exe, Lage- Zelfwaardering.exe, Misbruik.exe, Haat.exe, Wrok.exe, Wrevel.exe en Cynisme.exe uitgevoerd…

Helpdesk: Geen probleem. Oud-Zeer.exe, wordt geleidelijk wel door Liefde gewist uit uw huidige besturingssysteem. Lage-Zelfwaardering.exe. en Misbruik.exe. wordt op den duur ook wel door een module van Liefde over-schreven die Hoge-Zelfwaardering.exe. heet. Maar Haat, Wrok, Wrevel.exe, en Cynisme.exe moet u wel helemaal zelf afsluiten. Door deze programma’s kan Liefde namelijk niet goed worden geïnstalleerd. Kunt u deze afsluiten?

Klant: Kunt u me daarbij helpen?

Helpdesk: Zeker. Met genoegen. Ga naar uw startmenu en klik svp. op Vergeving.exe. Doe dat net zolang tot Haat, Wrok, Wrevel.exe. en Cynisme.exe helemaal zijn gewist.

Klant: Ok, dat is gebeurd. O, nu is Liefde vanzelf gestart, is dat normaal?

Helpdesk: Ja hoor, u moet nu een melding krijgen dat het opnieuw wordt geĂŻnstalleerd voor de levensduur van uw Hart. Krijgt u die melding?

Klant: Ja, dat zie ik, is Liefde nu helemaal geĂŻnstalleerd?

Helpdesk: Ja, maar denk eraan dat u nu alleen nog maar de basisprogramma’s heeft. U moet de andere Mensen Harten ook aansluiten voor de programma- uitbreidingen.

Klant: Oei, ik krijg al een foutmelding. Wat moet ik nu doen?

Helpdesk: Welke foutmelding?

Klant: Er staat ”Fout 412 -Programma wordt niet uitgevoerd op interne componenten”. Wat wil dit zeggen?

Helpdesk: Geen zorgen, dat is een probleem dat wel vaker voorkomt.

Het wil zeggen dat Liefde is ingesteld om op externe Harten te worden uitgevoerd, maar dat het nog niet op uw eigen Hart draait. Het ligt nogal ingewikkeld, maar in leken termen wil het zeggen dat u pas aan liefde voor anderen toekomt als u eerst Liefde helemaal op uw eigen computer draait.

Klant: Wat moet ik dan doen?

Helpdesk : Kunt u de map Zelf- Aanvaarding openen?

Klant: Ja, die heb ik nu geopend.

Helpdesk: Mooi zo, u wordt er echt goed in.

Klant: Dank u.

Helpdesk: Graag gedaan. Welnu: klik op de volgende bestanden en kopieer die naar de map "Mijn-Hart": Vergeef- Jezelf.exe., Ken-Je-Waarde.txt en Erken-Je-Beperkingen.doc. De computer zal dan vervolgens alle bestanden overschrijven die problemen geven en programma’s met fouten direct verbeteren. U moet ook Overdreven- Zelfkritiek.exe. uit alle programma’s wissen en dan de prullenbak leegmaken, zodat u zeker weet dat het voorgoed verdwenen is en nooit meer terug kan komen.

Klant: Zo, da’s gebeurt. O, hela! Mijn Hart loopt vol met nieuwe bestanden!

Glimlach.mpg. draait nu op mijn beeldscherm en geeft aan dat Vrede.exe, Tevredenheid.exe en Dankbaarheid.exe. in mijn Hart worden gestart. Is dat wel normaal?

Helpdesk: Dat gebeurt wel eens, ja. Voor sommige duurt het een tijdje, maar op den duur worden al dat soort mooie programma’s geladen. Maar… alles op zijn tijd. Dus liefde is nu geïnstalleerd en wordt uitgevoerd. Vanaf nu moet u het helemaal zelf aan kunnen. Nog één ding voordat ik ophang..

Klant: Ja?

Helpdesk: "Onvoorwaardelijke Liefde" is een gratis programma, zogenaamde 'freeware', zorg er alsjeblieft voor dat u het programma geeft aan iedereen die u maar tegenkomt. Die geven het dan op hun beurt ook weer door aan anderen en van hen krijgt u dan weer soortgelijke mooie programma’s terug. Zo helpen we elkaar. En creëren we een Mooie Wereld.

Klant: Dat zal ik zeker doen. Bedankt voor uw hulp. Hoe heet u trouwens?

Helpdesk: Noem me maar zoals u dat wenst, mensen hier geven mij vele namen, de Goddelijke Verloskundige of de Goddelijke Cardioloog; ik sta ook bekend als de Grote Heelmeester, en buiten de helpdesk om ontelbare benamingen: Allah, “Het Licht” en ga zo maar door, maar de meeste mensen noemen me gewoon 'God'. Maar wees gerust: via "Liefde" kunt u me altijd bereiken hoor!

Oh ja!, nog Ă©Ă©n laatste aanwijzing.. Men vindt dat een jaarlijkse controle voldoende is voor een gezond Hart, maar de fabrikant beveelt een dagelijkse onderhoudsbeurt aan, wil men optimaal functioneren. Anders gezegd, blijf met ons contact houden..

Klant: Zal ik doen. HARTelijk Dank!

Redacteur-Programmeur: Bo Baden

Een prachtig verhaal dat ik graag met je wil delen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *